PRM: Støtter reiselivsutviklingen i Nesseby

Sametingsrådet bevilger 400 tusen kroner til Vesterlvjenta AS i Nesseby for å utvikle og etablere et overnattingstilbud for turistopplevelser i Varangerfjorden. –Kultur- og opplevelsesbasert turisme kan være med å skape utvikling i samiske områder, sier sametingspresident Vibeke Larsen.

Ođas | Almmuhuvvon

 

vibekelarsen_plenum.jpg

–Kultur- og opplevelsesbasert turisme kan være med å skape utvikling i samiske områder, sier sametingspresident Vibeke Larsen. 

Selskapets eier Edgar Olsen har i en tiårs periode drevet med havfisketurisme i sjøsamekommunen Nesseby. Han ønsker å bygge to høystandardhytter med badstu for å kunne tilby overnatting til sine gjester som kommer for å fiske i fjorden og oppleve Varangerfjorden. 

-Det å kunne tilby kunder helhetlige produktpakker med både opplevelser og overnatting, vil øke lønnsomheten, sier sametingspresident Vibeke Larsen.    

Larsen sier at bedriften Vesterelvjenta AS har gode forutsetninger for å lykkes med utvidelsen fordi de har lang erfaring med reiselivsvirksomhet og markedet etterspør opplevelsesbasert turisme. 

-Sametinget vil snu fraflyttingsstrømmen fra samiske områder. Det å skape et variert næringsliv og arbeidsplasser for spesielt unge vil være avgjørende for å lykkes med det, sier Larsen. Et av de områdene der det er et potensiale for utvikling, ligger i grenselandet mellom kulturnæringer, entreprenørskap, reiseliv, lokalmat og en sterk primærnæring. Disse næringene kan bidra til positiv nærings- og samfunnsutvikling i samiske områder i fremtiden, sier Larsen. 

For mer informasjon: Sametingspresident, Vibeke Larsen, 941 30 116

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!