11 prosent har forhåndsstemt

Per 31. august 2017 hadde 1 869 forhåndsstemt i sametingsvalget. Det er 11,02 prosent av alle stemmeberettigede. Det viser tall fra Valgdirektoratet.

36631928201_4785dc900c_z.jpg
FOTO | Steampilastá jienastanlihpu/Stempling av stemmeseddel (Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Ođas | Almmuhuvvon

Det er nå bare litt over én uke igjen av forhåndsstemmeperioden som varer til og med fredag 8. september. Du kan stemme i alle landets kommuner i perioden 1. juli til 8. september. På valgdagen kan du kun stemme i kommuner som har flere enn 30 manntallsførte i Sametingets valgmanntall. Dersom dette gjelder din kommune vil det bli informert om det på valgkortet.

Innenriks varer den ordinære forhåndsstemmegivningen til og med 8. september. Innenriks er det kommunene som er ansvarlig for å ta imot forhåndsstemmene. Samevalgstyret bestemmer i hvilke lokaler det er mulig å forhåndsstemme. Dette er typisk rådhuset, servicesenteret eller liknende. I tillegg er kommunene forpliktet til å ta imot forhåndsstemmer på helse- og omsorgsinstitusjoner i kommunene.

Utenriks foregår forhåndsstemmegivningen fram til og med 1. september. Forhåndsstemmer utenriks avgis som hovedregel til en stemmemottaker på en norsk utenriksstasjon.

Det er mulig å forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i hele landet. Velgeren kan derfor stemme i en annen kommune enn der vedkommende bor og er manntallsført.

Velgeren er selv ansvarlig for at avgitt stemme er valgstyret i hende tirsdag 12.9.17 kl. 1700. Stemmer som ankommer etter denne fristen, blir forkastet.

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!