PRM: – Uholdbar situasjon i luftambulansetjenesten

Sametingsrådet er bekymret for den manglende luftambulanseberedskapen i nord, og ber helseministeren snarest om å rydde opp i krisesituasjonen. – Det er helt uakseptabelt at den akuttmedisinske beredskapen i nord er satt ut av spill, sier sametingspresident Aili Keskitalo.

Ođas | Almmuhuvvon

At viktig kriseberedskap blir skadelidende på grunn av anbudsovertakelser gjør at situasjonen er uholdbar, mener Keskitalo.

– Sametingsrådet mener at kvalitet og trygghet i akuttberedskapen skal være i fokus, og slik dagens løsning er bygget på er ikke tilfredsstillende for befolkningen i nord. Befolkningen må vite at det er en beredskap tilgjengelig ved behov, sier Keskitalo.

Sametingsrådet mener at slik situasjonen er i dag, så blir befolkningens sikkerhet lidende for pågående prosesser. Det er store avstander i nord som betyr at man er avhengig av luftambulansetjenesten, som er en del av kjernen av beredskapen i Nord-Norge.

– Det er tydelig at det er en sårbarhet i systemet som må rettes opp i snarest. Man må få ryddet opp i dette umiddelbart, samtidig som man sørger for å få langsiktige og forutsigbare løsninger på plass. Sametingsrådet ber om at det finnes løsninger som ikke påvirker tilbudet, sier sametingspresident Aili Keskitalo.

For intervju eller spørsmål, kontakt president Aili Keskitalo, +47 971 29 305

Bilder av sametingspresident Aili Keskitalo finnes her. De kan brukes fritt ved kreditering av fotograf.

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!