PRM: Styrker tilstedeværelse i sørsamisk språkområde

Sametinget lyser ut nyopprettet formidlerstilling i sørsamisk område med arbeidssted Hattfjelldal og åpner med det sitt niende kontorsted.

86280621_528373714479955_3687700074722230272_n.jpg

Sijti Jarnge - Samisk kultur- og utviklingssenter

Ođas | Almmuhuvvon

Sametinget har i dag 8 kontorsteder fra Varangerbotn i nord til Snåsa i sør. I løpet av våren 2020 lyses det ut to formidlerstillinger som skal jobbe aktivt med veiledning og formidling av samisk litteratur. Den ene stillingen plasseres på Árran lulesamiske senter i Hamarøy, der Sametinget allerede har et etablert kontorsted, mens den andre stillingen plasseres på det samiske kultur- og utviklingssenteret Sijti Jarnge i Hattfjelldal.

DSC_3784 (2).JPG

Sametingets direktør Rune Fjellheim

– Det er svært gledelig at vi med formidlerstillingen i Hattfjelldal styrker vår tilstedeværelse ytterligere i det sørsamiske språkområdet. Vi er glade for at Sijti Jarnge har ønsket Sametinget velkommen til deres senter. Vi ser det som positivt at Sametinget vil kunne inngå i et tettere samarbeid med samiske aktører i Hattfjelldal og omegn, sier direktør Rune Fjellheim i Sametinget.

Spre kunnskap om samisk litteratur

De nyopprettede formidlerstillingene skal jobbe aktivt med veiledning og formidling av samisk litteratur, der de skal arbeide med å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur til bibliotekene, barnehager, skoler og andre i henholdsvis sør- og lulesamisk språkområde, i tråd med plenumsvedtaket om “Formidling av samisk litteratur” fra september 2018.

Sametinget vil i løpet av våren lyse ut de to stillingene.

– Dette er to spennende stillinger der vi leter etter selvstendige og utadvendte mennesker med et bankende hjerte for samisk litteratur og et brennende ønske om å formidle. Vi ser frem til å komme tilbake til Hattfjelldal for å formelt åpne vårt nye kontorsted samtidig som vi tar imot vår nye medarbeider, sier sametingsdirektøren.

Sametingets administrasjon besøkte Sijti Jarnge denne uken der man blant annet så på kontorlokaler og diskuterte videre fremdrift. Det er også mulig at andre stillinger i Sametingets administrasjon kan bli plassert til Hattfjelldal ved ledig kontorkapasitet på senteret.

For mer informasjon, kontakt direktør Rune Fjellheim, tlf: 910 09 320, rune.fjellheim@samediggi.no

Sijti Jarnge - Samisk kultur- og utviklingssenter.jpg

Sijti Jarnge - Samisk kultur- og utviklingssenter

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!