PRM: Sametinget støtter sjøsamiske hytter med en halv million

Sametingsrådet har innvilget 500.000 kroner i støtte til Manndalen sjøbuer som nå skal oppgradere hyttene sine inspirert etter de åtte samiske årstidene.

Ođas | Almmuhuvvon

Manndalen sjøbuer søkte om midler til å oppgradere de åtte hyttene sine i Manndalen, ved Lyngenfjorden i Nord-Troms. Bedriften ønsker å innrede hyttene sine inspirert av de åtte samiske årstidene og bedriften har også en tydelig sjøsamisk profil.

– Det er svært positivt med bedrifter som løfter frem den sjøsamiske kulturen og det er ikke mange av dem i Sápmi. Manndalen sjøbuer går frem som et godt eksempel for andre som ønsker å satse innenfor dette segmentet, sier sametingsråd Henrik Olsen, som selv er fra området.

Daglig leder Henrik Solberg i Manndalen Sjøbuer er også med i reiselivsprosjektet Johtit som Sametinget har tatt initiativ til, og er i tillegg en erfaren aktør.

– Vi har mange små bedrifter i nord som er spredt over et stort geografisk område. Derfor har Sametinget fokus på samarbeid gjennom nettverk, som i eksempelvis prosjektet Johtit. Vi er veldig stolte av at Sametinget også bidrar med kompetanseheving og nettverksbygging for samiske bedrifter. Vi er glade for å kunne bidra til en videre utvikling for Manndalen Sjøbuer, sier sametingsråd for næring, Silje Karine Muotka.

Spørsmål eller intervju: Sametingsråd Silje Karine Muotka, tlf: 984 87 576

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!